Inspelningar

ET IN TERRA PAX

Naxos direkt:"Körverket ’Et in terra pax’ är ett synnerligen positivt exempel på nyskriven sakral musik, som alltså binder samman nutid med dåtid, och som också tydligt bärs av det viktiga samspelet mellan text och ton. Musiken som också kompletteras med slagverk, kontrabas och flygelhorn rör sig i ett gränsland med influenser från såväl jazz, folkmusik som den klassiska musiken. Detta är böner och fraser ur kyrkans liturgi som på olika sätt representerar livet och de villkor vi människor delar lika. En uppmaning till oss att inte låta mörkret segra utan alltid söka ljuset."

Sopran Karin Dahlberg

Mirjam Simonsson Fiol

Camilla Voigt Piano och Orgelharmonium

Jenny Kristoffersson Kontrabas

Martina Almgren slagverk

Lars Nilsson Flygelhorn

DamkörBEVARA MIG

Text: Johanna Olander

Musik: Camilla Voigt

Release 22/4 2016


Sång Irma Schultz Keller

Camilla Voigt sång och flygel

Lennart Esborn cello

Damkör

www.naxosdirekt.se

NILCD162


"Skört, avskalat och nära. En samling sånger för den som vill tro.

Sånger om en Gud som älskar och aldrig överger ett hjärta som anar.

Ord och toner som bär längtan, enkla böner i tvivel och tvekan.

Mitt i allt en viskning; Bevara mig. Tätt intill."

HJÄRTATS LÄNGTAN -

LEIF STRANDS DAMKÖR

Text: Ann-Charlotte Lungren

Musik: Camilla Voigt


Info från Naxos hemsida:

Leveranstid: Skickas tidigast 2016-02-26

"Skimrande, sakral körsång som vill ge hopp om Gudomlig närvaro i vardagen. Avskalat, vackert och nära i sitt eget musikaliska gränsland. Musik fylld av både vemod och livsglädje. Melodier och pianospel av Camilla Voigt, texter av Ann-Charlotte Lungren. De skira rösterna i Leif Strands damkör kompletteras med värme av Lennart Esborns cellospel och Lars Nilssons toner på flygelhorn"

www.naxos.se

NILCD161


LIV ATT DELA - Lutherska missionskyrkans kör

 

Text: Johanna Olander

Musik: Camilla Voigt

Arrangemang: Sven och Johanna Fridolfsson

 

www.livattdela.se

 

SÅ MILT LYSER STJÄRNAN - Shirley Clamp

Producent Amir Aly

Medverkan:


spår 4  - Stilla natt

Musik Merla Watson

Arr och Piano Camilla Voigt

spår 12 -  Så milt lyser stjärnan

Trad. Arr och Piano Camilla Voigt

Sång av Barn ifrån Jonsered

 

BRUNNSBO MUSIKKLASSER JUBILEUMSJUL


Ovanför ängen spår 15

Text Ann-Charlotte Lundgren

Musik Camilla Voigt

Sång av Brunnsbo Musikklass åk4 under ledning av Kerstin Ricklund.

FRÅN SKYMNING TILL GRYNING

Från skymning till gryning 

- en resa i sorgens landskap. 


Detta musikprojekt vill andas hopp, där vi får dela erfarenheter av att vara människa och ibland tvingas vandra i sorgens landskap. Sorg går inte över, men den förändras. Det kommer en gryning även för den som tvingats in i förlustens mörker. Camilla Voigt, kyrkomusiker i Partille/Jonsered har tonsatt texter av Sofia Eriksson, sjukhuspräst Alingsås. På inspelningen medverkar kören Vox Femina tillsammans med Jonas Franke - Blom cello, Per Boqvist slagverk, Pierre Eriksson dragspel och Mirjam Simonsson fiol. Pianospel och kör under ledning av Camilla Voigt. Musiken spelades in under 2017 och finns tillsammans med med kompletterande texter samt bilder av Mattias Söderberg  utgiven  som bok med tillhörande cd. 


JAG DRÖMMER OM ETT LAND

Vi bär på en längtan, en dröm om ett land som är helt och oförstört. En gudagnista i hjärtats rum som ger oss en aning om ett helt liv, en Gud som vill oss väl. Genom varandra och genom skapelsen strömmar något som berör oss på djupet. Det är något ofrånkomligt, detta att vi sträcker oss efter det som finns bortom frågorna.

Erland Svenungsson är präst, psykoterapeut och författare till ett flertal böcker.Tillsammans med Camilla har han samarbetat bland annat i ett projekt med dikter och tonsatta bibeltexter. Mirjam Simonsson är frilansande violinist och Karl Peter Eriksson, operasångare och aktiv vid det egna operakompaniet. Av en tillfällighet möttes dessa musiker och sångerna hittade på något vis hem till den klangliga värld de var skapade ur.Musiken och texten vill lågmält och meditativt stämma till eftertanke om vikten av att få leva det liv som är mitt, gå den väg som är min, och komma nära med tröst och hopp.